fallback

Сърбия в локдаун - ще работят само хранителни магазини, аптеки и бензиностанции

Ще бъдат затворени всички ресторанти, кафенета, барове, молове

16.03.2021 | 15:12 Автор: Юлия Христова

От утре до понеделник Сърбия отново влиза в локдаун, съобщи премиерът Ана Бърнабич, цитирана от сръбската национална телевизия РТС. От тази вечер ще бъде затворено всичко освен хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Няма да има полицейски час, каза Бърнабич.

Ще работи само това, което е необходимо за относително нормален живот, каза сръбският премиер на пресконференция.

Ще бъдат затворени всички ресторанти, кафенета, барове, молове, всички магазини освен тези за хранителни стоки, кината, музеите, галериите, козметичните и фризьорските салони, пунктовете за залагания, детски кътове за игра, фитнесите, басейните

Необходимо е допълнително да забавим живота в Сърбия, за да може числата на новозаразените да се стабилизират. Това е преди всичко подкрепа за нашите здравни работници и за здравния сектор, добави Бърнабич.

Тя нарече решението за локдауна компромисно, тъй като медицинската част от Кризисния щаб е настоявала мерките да продължат най-малко 14 дни.

От правителствената пресслужба все пак подчертават, че затварянето не се отнася за предприятията, заводите и тяхната вътрешна организация за работа. Също така с обичайното си работно време ще работят всички гишета на държавната администрация, пощите, банките, застрахователните дружества, обменните бюра, пише dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback