1,2 млн. души са ваксинирани в Сърбия

740 хил. са получили втора доза

14.03.2021 | 16:52 Редактор: Никола Симеонов
1,2 млн. души са ваксинирани в Сърбия

В Сърбия досега първата доза от ваксината против коронавируса са приели над 1,2 млн. души, а са реваксинирани около 740 000 граждани, заяви днес сръбският премиер Ана Бърнабич и съобщи, че утре в страната пристигат допълнителни количества от ваксината на Pfizer, а идната седмица и нови запаси от ваксината Sputnik V, съобщи Танюг.

Бърнабич каза, че досега около 21% от пълнолетното население на Сърбия са ваксинирани поне с първата доза. Сръбският премиер заяви също, че днес ще разговаря с медицинската част от кризисния щаб за втвърдяване на противоепидемичните мерки в страната.

Разпространяването на заразата от коронавирус в Сърбия не намалява, съобщават белградските медии. Още 4092 новозаразени бяха регистрирани вчера при направени 13 994 теста от петък следобед. Новите смъртни случаи са 24.

В ковид болниците в страната се лекуват 4445 заболели от Ковид-19, като от тях 205 са на респиратори, съобщи министерството на здравеопазването.
Общо 4694 са починалите от коронавирус от началото на епидемията в Сърбия, а процентът на смъртност е 0,92, предаде БТА.

В социалните домове и домовете за възрастни хора с коронавирус в момента са заразени 192 клиенти и 260 служители, съобщи министерството на труда, заетостта и социалната политика.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
политика
преди 3 години
Сравнете данните с нашите и ще видите кой как управлява пандемията! В Сърбия има двойно повече заболяли от началото, но смъртността е три пъти по-ниска от нашата! Сигнализирай за неуместен коментар