Папата призова за прекратяване на конфликта в Сирия

Той прикани към "възстановяване на социалната тъкан" на страната

14.03.2021 | 16:14 Редактор: Никола Симеонов
Папата призова за прекратяване на конфликта в Сирия

Папа Франциск призова днес за "прекратяване на конфликта" в Сирия и за "възстановяване социалната тъкан" на страната по случай десетгодишнината от началото на смъртоносната война, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Подновявам искрения си призив към враждуващите страни да покажат признаци на добра воля, така че да се появи искрата на надежда за изтощеното население", призова Светият отец в традиционната си неделна проповед на площад "Свети Петър" във Ватикана, цитиран от БТА.

Папата отправи молитви за Сирия, отбелязвайки, че вече е изминало едно десетилетие от началото на "кървавия конфликт. Тази война "причини най-сериозното хуманитарно бедствие на нашето време, с неизвестен брой убити и ранени, милиони бежанци, хиляди изчезнали, разрушение и насилие от всякакъв вид, огромно страдание за цялото население, особено за най-уязвимите, включително деца, жени и възрастни хора", подчерта той.

Франциск изрази надежда за "решително и подновено ангажиране" от страна на международната общност за това "щом спре конфликтът, социалната тъкан да бъде поправена, за да стартира реконструкцията и икономическото възстановяване" на Сирия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК