Веригата "Мариот“планира да отвори над 60 нови хотела в Китай през 2021 г.

Тя, също така, ще се насочи към привличането на по-млади гости

07.03.2021 | 07:53 Редактор: Юлия Христова
Веригата

Веригата хотели "Мариот“ (Marriott International) обяви тази седмица, че планира да отвори над 60 нови хотела в Китай през 2021 г. В съобщението на компанията се посочва, че тя смята да се фокусира върху китайския пазар, тъй като международните пътувания не са възобновени изцяло поради Ковид-19. Тя, също така, ще се насочи към привличането на по-млади гости, както и ще се опита да отговори на тенденцията към увеличаване на туристическите пътувания на кратки разстояния.

По-рано тази година "Мариот“ откри JW Marriott в Шанхай, което превръща този град в първия в Азиатско-Тихоокеанския регион, който има 50 хотела, управлявани от компанията.

През 2021 г. "Мариот“ планира да разшири присъствието си не само в най-големите китайски градове. Така например 15 нови хотела се планира да бъдат построени в Сиан.

Според У Джунсян, вицепрезидент на "Мариот“ за Източен Китай, бизнесът на компанията на местния пазар се е възстановил бързо от втората половина на 2020 г. благодарение на ефективните антиепидемични мерки и около 90% от хотелите са излезли на печалба. Миналата година групата отвори 36 нови хотела в Китай, пише Радио Китай.

Доклад на Китайската академия по туризъм прогнозира, че през 2021 г. в Китай ще бъдат извършени общо 4,1 милиарда туристически пътувания, което е с 40% повече от 2020 г.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК