Още едно обвинение в сексуален тормоз за губернатора на Ню Йорк

"Някои неща са били зле интерпретирани", оправдава се 63-годишният демократ Андрю Куомо

02.03.2021 | 11:50 Редактор: Искра Ангелова
Още едно обвинение в сексуален тормоз за губернатора на Ню Йорк

Губернаторът на Ню Йорк понесе критики, след като заяви, че две жени, обвиняващи го в сексуален тормоз, са интерпретирали неправилно думите му, предадоха информационните агенции.

63-годишният демократ Андрю Куомо, един от най-влиятелните американски губернатори, е обвиняван от две негови бивши сътруднички в сексуален тормоз. Куомо, който управлява щата Ню Йорк от 10 години, заяви, че никога не им е давал аванси, а само е искал да се пошегува.

"Давам си сметка, че някои от нещата, които съм казал, са били зле интерпретирани като нежелан флирт. Ако някой е останал с такова впечатление, действително съжалявам", каза Куомо.

Куомо бе разкритикуван от Бил де Блазио, кмета на Ню Йорк, който е в трудни отношения с губернатора. "Сякаш казва "Само се шегувах", но сексуалният тормоз не е шега работа", каза Бил де Блазио.

Щатската прокурорка Летисия Джеймс потвърди, че Куомо в крайна сметка се е съгласил да ѝ повери разследването на случая. "Резултатите ще бъдат оповестени в публичен доклад", заяви тя, цитирана от "Монитор".

Линдзи Бойлан, 36-годишна бивша икономическа съветничка на губернатора, заяви в сряда миналата седмица, че преди години губернаторът я е целунал по устата и ѝ е предложил да играят гол покер.

В събота Шарлот Бенет, на 25 години, каза, че губернаторът е опитал да я съблазни през пролетта на 2020 г.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК