Бивша съветничка на губернатора на Ню Йорк го обвини в сексуален тормоз

Това не е първият шумен скандал с името на Андрю Куомо

28.02.2021 | 09:05 Редактор: Ивет Арабова
Бивша съветничка на губернатора на Ню Йорк го обвини в сексуален тормоз

Още една бивша подчинена на губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо го обвини в сексуален тормоз, съобщава "Ню Йорк Таймс“.

Шарлот Бенет, на 25 години, е била съветник по здравеопазване на Куомо до ноември 2020 г. Пред репортери на изданието тя сподели, че от пролетта на миналата година е била тормозена от губернатора. Според Бенет, Куомо упорито я разпитвал за личния ѝ живот, както и как се чувствала по отношение на връзките с мъже, по-възрастни от нея. Шефът обръщал внимание на това, че смятал за приемливо да има връзки с жени на нейната възраст.

Според Бенет, губернаторът никога не се е опитвал да я докосне. Когато обаче били сами, Куомо се оплаквал, че няма “кого да прегърне”. "Разбрах, че губернаторът иска да спи с мен, чувствах се ужасно неудобно, изплаших се“, цитира я вестникът. Както се отбелязва в материала, Бенет разказва на началника на кабинета на администрацията на губернатора за инцидента. Тя не настоява да започне производството и е преместена в друг отдел.

Куомо заяви пред "Ню Йорк Таймс“, че "никога не е флиртувал с Бенет или се е опитвал да се държи по някакъв неподходящ начин“. Той отбеляза, че смята за необходимо да се извършат независими проверки във връзка с изявленията на бившата му асистентка. Губернаторът не отрече, че ѝ е задавал лични въпроси, информира БГНЕС.

Миналия декември Куомо също беше обвинен в тормоз от бивша негова подчинена, Линдзи Бойлан. Според нейната версия поведението на шефа ѝ я принудило да напусне. Бойлан е служила при губернатора от 2015 до 2018 г. Куомо отрича да се е държал неадекватно.

Това не е първият шумен скандал през последните месеци, в който е замесен губернаторът. По-рано американските федерални власти и прокуратурата на нюйоркския квартал Бруклин започнаха разследване срещу администрацията на Куомо, заподозрян в прикриване на истинския брой смъртни случаи от последиците от инфекцията с новия коронавирус в домовете за възрастни хора пролетта и лятото на миналата година.

Снимка: Bloomberg/Jeenah Moon

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК