Отказват да разкрият името на актрисата, обвинила Депардийо в сексуален тормоз

Той не е единствената френска личност в киното, попаднала във вълната на #metoo

24.02.2021 | 19:06 Редактор: Искра Ангелова

Възобновиха разследването срещу френския актьор Жерар Депардийо. Той е обвинен в изнасилване от млада актриса. Става въпрос за случай от 2018 година.

Първоначално разследването срещу Депардийо беше прекратено през 2019 заради липса на достатъчно доказателство. Сега обаче са се появили нови данни и разследването официално е възобновено. Актрисата, чиято самоличност се пази в тайна, обвинява филмовата звезда, че я е изнасилил и нападнал в своя дом в Париж два пъти през август 2018 година. 

Защитата отхвърля обвиненията и изрази съжаление, че информацията става публична. Според източници, близки до случая, Жерар Депардийо е приятел на семейството на жертвата. Според някои полицейски доклади по случая Депардийо и актрисата са репетирали сцена на театрална пиеса, според други нямало нищо професионално в срещата. 

Жерар Депардийо не е единствената френска личност в киното, попаднала във вълната на #metoo, започнала през есента на 2017 г. с разкриването на многобройните изнасилвания и сексуални нападения, извършени срещу актриси от американския продуцент Харви Уайнстийн.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК