Кралицата сравни Ковид-19 с чума и призова британците да се ваксинират

Инжекцията "изобщо не е болезнена" и е "напълно безвредна", заяви Елизабет II

26.02.2021 | 10:20 Редактор: Радостина Димитрова
Кралицата сравни Ковид-19 с чума и призова британците да се ваксинират

Кралицата на Великобритания Елизабет II е призовала поданиците си да последват нейния пример и да се ваксинират срещу коронавируса. Текстът на коментарите, направени от Нейно Величество тази седмица по време на разговорите ѝ с лидерите и участниците в програмата за масова ваксинация в Обединеното кралство, бе публикуван в четвъртък вечерта от агенция PA.

"Получаването на ваксината ви дава усещане за сигурност, което според мен е много важно. Освен това вярвам, че за хора, които никога преди не са били ваксинирани, това очевидно е трудно решение, но те трябва да мислят не само за себе си но и за другите", каза кралицата, отбелязвайки скоростта, с която са създадени ваксините, и успеха на ваксинационната програма на кралството, цитирана от "Фокус".

Кралицата добави, че инжекцията "изобщо не е болезнена“ и е "напълно безвредна“, и сравни пандемията на коронавируса с чумата, както и битка с участието на цялото население на планетата Както и през Втората световна война, каза тя, британците се обединиха пред общата заплаха.

На 9 януари Бъкингамският дворец обяви, че Елизабет II и съпругът ѝ принц Филип са били ваксинирани срещу коронавирус. По правило информация за здравословното състояние на монарха и медицинските процедури, на които се подлага Нейно Величество, не се разкрива, но в този случай по решение на самата кралица е направено изключение.

Кампанията за ваксинация в Обединеното кралство стартира на 8 декември 2020 г. До 14 февруари, в съответствие с правителствените планове, 15 милиона души от особено уязвими групи от населението са получили първата доза от ваксината, на които се падат 88% от всички смъртни случаи сред заразените с коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК