Френският парламент одобри Закон за борба с екстремизма

Чуждестранни имами няма да могат да обучават духовници във Франция и ще има по-строг контрол върху финансирането на джамии

16.02.2021 | 22:55 Редактор: Радостина Димитрова
Френският парламент одобри Закон за борба с екстремизма

Долната камара на френския парламент одобри Закон за борба с екстремизма и "ислямския сепаратизъм" с 347 гласа "за", 151 "против" и 65-има въздържали се. Някои от мерките предвиждат обучението вкъщи да бъде строго ограничено, за да се предотврати рискът на децата "да бъдат втълпявани идеи" в нерегистрирани училища, които се отклоняват от изучаваните предмети на национално ниво. 

Местните представители на централното правителство ще получат правомощия да анулират решения на кметове за ограничаване на кафенета или плувни басейни в училищата само за жени или мъже, предаде БНР.

Чуждестранни имами вече няма да могат да обучават духовници във Франция и ще има по-строг контрол върху финансирането на джамии. 

Франция е страната с най-голямото мюсюлманско малцинство в Европа - около 5 милиона души, или 7-8 процента от общото население.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Нещо за разстреляните в упор на похитените от преди 5 години 13 турски граждани от ПКК преди дни при опит да ги освободят. Сигнализирай за неуместен коментар