Хакери от КНДР опитали да откраднат информация за ваксината на Pfizer

Северна Корея все още не е регистрирала нито един случай на Ковид-19

16.02.2021 | 22:40 Редактор: Юлия Христова
Хакери от КНДР опитали да откраднат информация за ваксината на Pfizer

Хакери от Северна Корея опитали да откраднат информация за ваксината срещу Ковид-19 на Pfizer. Това става ясно от данни на Южнокорейската разузнавателна служба, съобщават от BBC. Pfizer все още не са коментирали атаката.

Не е ясно дали са били откраднати съществени данни.

Член на парламентарната комисия за разузнаване на Южна Корея заяви, че фармацевтичният гигант Pfizer е сред хакнатите в опит за кражба на информация за ваксини. Той не даде подробности за това кога се е провела кибератаката или колко успешно е била. От пресцентъра на кабинета му потвърдиха думите му, макар че и те също не предоставиха допълнителна информация.

Северна Корея все още не е регистрирала нито един случай на Ковид-19, но страната ще получи 2 млн. дози от ваксината на AstraZeneca в следващите седмици.

Северна Корея затвори границите си през януари миналата година, малко след като вирусът започна да се разпространява в Китай.

През ноември Microsoft заяви, че най-малко девет здравни организации, включително Pfizer, са били обект на хакерски атаки от Северна Корея и Русия, пише dnes.bg.

Въпреки че много от опитите за проникване се провалиха, Microsoft предупреди по това време, че някои са успешни.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК