Удариха с ракети авиобаза в Ирак с американски военни

Има съобщения за избухнали три мини до международно летище Ербил

16.02.2021 | 07:00 Редактор: Никола Симеонов
Удариха с ракети авиобаза в Ирак с американски военни

Авиобаза в Северен Ирак, която е домакин на войски от ръководената от САЩ коалиция, беше обект на ракетно нападение в понеделник, предаде Франс прес, позовавайки се на източници от сигурността.

Непотвърдени местни медии съобщават, че множество ракети са били насочени към американската авиобаза близо до Ербил, докато някои от тях са се приземили в квартал Уазиран, разположен близо до летище Ербил, ранявайки цивилни, предаде БНР.

Агенция Ройтерс съобщава за най-малко три мини, избухнали близо до международното летище Ербил в полуавтономния регион Кюрдистан в Ирак. Репортер е чул няколко взрива и е видял пожар, избухнал за няколко минути в близост до летището.

Според агенцията все още не е ясно дали американската военна база, в която се намират американски войски в близост до летището, е била целта на нападението.

"Франс прес" пък посочва, че за сега никой не е поел отговорност за нападението, но местни медии твърдят, че минохвъргачният огън най-вероятно принадлежи на "подкрепяни от Иран милиции".

Снимка: архив, БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Величко
преди 3 години