Италия се отказа от отваряне на ски курортите заради новия щам

Повечето райони на страната вече са категоризирани като жълти зони

15.02.2021 | 08:30 Редактор: Ивет Арабова
Италия се отказа от отваряне на ски курортите заради новия щам

Италианското правителство спря повторното отваряне на някои популярни ски курорти, които трябваше да посрещнат клиенти от тази сутрин, предаде ДПА.

Вчера министърът на здравеопазването Роберто Сперанца обяви, че ще бъде удължена сегашната забрана за зимните спортове и за скиорите, които карат за забавление и почивка. Сперанца каза, че ски курортите трябва да останат затворени заради нарасналия риск от новия, по-заразен щам на коронавируса.

Преди това правителството планираше да даде зелена светлина за скиорите от днес в така наречените жълти зони, в които рискът от заразяване се определя като умерен.

Междувременно в четири района на Италия от неделя бяха въведени по-строги ограничения заради нарасналия брой на заразените с новия коронавирус. Тоскана, Лигурия, Абруцо и Трентино бяха определени като оранжеви зони от Министерството на здравеопазването. Това означава, че баровете и ресторантите трябва да затварят и хората не могат да напускат района на местоживеенето си, освен при извънредни случаи.

Тези ограничения ще бъдат в сила първоначално 15 дни, уточни Здравното министерство. Повечето райони на Италия вече са категоризирани като жълти зони, а това означава, че ограниченията са разхлабени, пише БТА.

При все това за цялата страна продължава да важи вечерен час, който започва в 21 часа по Гринуич. Вчера Италия отчете 11 000 нови случая на Ковид-19 за последните 24 часа. За последните седем дни заразените са 130 на 100 000.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК