По-строги мерки срещу Ковид-19 в Европа, страните въвеждат нови ограничения

Само Хърватия отваря фитнес центровете и школите за децата

15.02.2021 | 07:44 Редактор: Радостина Димитрова
По-строги мерки срещу Ковид-19 в Европа, страните въвеждат нови ограничения

Хърватия разхлабва мерките срещу Kовид-19 от днес. Отварят фитнес центровете пунктовете за спортни залагания и казината, а децата могат да посещават школи за чужди езици и извънкласни занимания.

Редица държави на Стария континент обаче въвеждат по-строги ограничения срещу разпространението на новите варианти на заразата. От днес пристигащите във Великобритания от от страни от червени зони ще бъдат карантинирани за 10 дни в хотел за собствена сметка. Всички влизащи в страната трябва да си направят общо три теста за коронавирус: първо преди да отпътуват, а след това още два - на втория и на осмия ден от 10-дневната карантина.

Чехия удължава извънредната епидемична обстановка с още 1 ден, а в Словакия от сряда всички пристигащи трябва да останат в 14-дневна карантина в домашна среда или в специално държавно заведение. Най-рано на осмия ден от влизането ще могат да си направят PCR тест и ако резултатът е отрицателен, карантината ще приключи.

В Гърция от днес се ограничава придвижването и по работа. Миналата седмица районът на гръцката столица Атина беше поставен под пълна карантина включително и с изискването гражданите да изпращат SMS при излизане от дома си. От днес SMS трябва да изпращят и хората, които отиват на работа. Всички пристигащи в Португалия от полунощ на 15.02., независимо от гражданството, трябва преди качване в самолета да представят негативен резултат от PCR-тест, направен 72 часа преди това. Изключение се прави само за деца до 24 месеца, информират от МВнР. Всички, които не са представили отрицателен резултат от тест, ще бъдат упътени от компетентните органи да направят такъв за собствена сметка на летището, където трябва да изчакат резултата. Всички пристигащи в страната подлежат и на задължителна 14-дневна карантина.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК