Европа в хватката на Ковид-19: Редица държави затягат мерките

Гърция, Испания, Франция и Австрия с нови ограничения заради коронавируса

10.02.2021 | 07:44 Редактор: Радостина Димитрова
Европа в хватката на Ковид-19: Редица държави затягат мерките

Нови мерки в Европа заради новите варианти на коронавируса.

Гърция се готви за въвеждането на пълен локдаун в Атина и околния регион Атика. Мерките, които влизат в сила от утре, включват пълно затваряне на всички търговски обекти, затваряне на училищата за 17 дни, строг контрол върху движението на жителите в областта и забрана за напускане на района.

Решението идва след увеличаване на броя на хоспитализациите с Ковид-19 в Гърция. Здравните власти отчетоха 1492 нови случая за 24 часа.

Испания, която е сред най-силно засегнатите от пандемията от коронавирус държави, вече премина прага от 3 милиона заразени от началото на пандемията. Броят на потвърдените инфекции за 24 часа нарасна с над 16 000. Регистрирани са и 766 смъртни случая.

За да ограничи разпространението на вируса, Испания удължи ограниченията за влизане в страната от рискови държави до 2 март.

Френският парламент също удължи здравното извънредно положение в страната до 1 юни. Училищата и детските градини продължават да работят. Всички магазини с изключение на търговските центрове остават отворени. Решението беше взето след като във вторник бяха отчетени над 18 хиляди нови случаи.

А от днес в Австрия влиза в сила нова здравна наредба. Българските граждани, както и всички други, които пристигат от региони в риск, трябва да представят отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, направен преди не повече от 72 часа. Тестването може да бъде извършено и в Австрия, като условието е това да стане до 24 часа след пристигането.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Няма такава лудост..,и такава лъжа... Хората тотално изперха за да се връзват на тия номера... Една година мина и театърът става с все по смешни постановки... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Щото досега ги спасиха мерките. Сигнализирай за неуместен коментар