Сърбия ваксинира масово, но е на крачка от затягане на мерките

Регистрирано е увеличаване на броя на новозаразените и хоспитализираните

12.02.2021 | 18:06 Редактор: Ивет Арабова
Сърбия ваксинира масово, но е на крачка от затягане на мерките

Сърбия е с повече от 636 000 ваксинирани и е сред водещите европейски страни по брой поставени ваксини против коронавирус на 100 000 жители редом с Великобритания. В същото време е на една стъпка от затягане на епидемиологичните мерки, тъй като новите стaтистически данни сочат увеличаване на броя на новозаразените и на хоспитализациите, съобщи Макфакс.

Според последните данни на здравните власти в страната през последните 24 часа от Ковид-19 са починали още 15 души. Заразата е потвърдена при 200 души от 12 547 тествани.  Възможно е днес Кризисният щаб в Белград да приеме решение за пълно затваряне на заведенията за обществено хранене, включително и на ресторантите в хотелите, тъй като се оказа, че престоят на хиляди хора в Копаоник и Златибор е довел до скок на броя на заразените.

Сърбия регистрира трицифрен брой на новозаразените на 2 ноември миналага година - 802, за да достигне рекордните нови 7999 случая за един ден в началото на декември и рекорден брой хоспитализирани - 9731 в края на годината, на 27 декември, предава БТА.

Членовете на Кризисния щаб са анализирали начините, по които се е разпространила инфекцията през последните дни, като заключението е, че огнища на зараза са пълните хотели в зимните курорти.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК