Москва осъди изгонването на дипломатите ѝ от Германия, Швеция и Полша

От Кремъл определиха решението като "необосновано и неприятелско"

09.02.2021 | 18:10 Редактор: Никола Симеонов
Москва осъди изгонването на дипломатите ѝ от Германия, Швеция и Полша

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова осъди вчерашното решение на властите в Германия, Швеция и Полша да изгонят по един руски дипломат. 

Решението дойде в отговор на експулсирането от Москва на германски, шведски и полски дипломат под претекст, че са участвали в масовите протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални.

В популярното политическо токшоу "60 минути" в ефира на държавната телевизия Захарова заяви, че европейските дипломати са били "заловени на местопрестъплението", а на страните им са били предоставени съответните доказателства. Тя определи ответните мерки като необосновани и неприятелски. 

"Продължение на поредицата от действия и акции, които Западът предприема по отношение на нашата страна и които ние квалифицираме като намеса във вътрешните работи", каза Захарова.

Захарова коментира и филма на опозиционера Алексей Навални за предполагаем луксозен имот на президента Путин на брега на Черно море, пише БНР. По думите ѝ филмът е бил монтиран още миналата година в студио в Германия по поръчка на Съединените щати. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК