Нидерландия затегна мерките заради мутациите, Гърция обмисля пълно затваряне на Атина

Очаква се Великобритания да въведе изискване за двойно тестване

09.02.2021 | 13:53 Редактор: Юлия Христова

Нови ковид мерки в Европа. Заради новите варианти на вируса Нидерландия удължи вечерния час в цялата страна до март. 

До 2 март гражданите няма да могат да излизат от домовете си между 9:00 вечерта и 4:30 сутринта. Остават затворени училища, магазини и ресторанти. Решението на правителството е мотивирано от бързото разпространение на новите варианти на вируса в страната.

Затягане на мерките и в Австрия заради мутациите. Правителството въведе най-висока степен на предупреждение за пътуване за и от Тирол към други части на страната. До момента в провинцията са потвърдени 75 случая на южноафриканския вариант Ковид-19 и 21 случая на британския.

Властите призоваха гражданите, които са били в района през последните две седмици, да се тестват, а жителите на Тирол ще могат да напускат територията му само, след като се изследват за вируса. 

Нови мерки се обмислят и в гръцката столица Атина. Здравният министър иска пълното затваряне на града заради скок в регистрираните случаи. По думите на министъра страната влиза в трета вълна на Ковид-19 и затварянето е наложително. Искането му идва на фона на скандала с премиера Кириакос Мицотакис, който беше заснет да обядва с над 30 души, което е в нарушение с мерките, наложени от правителството му.

Очаква се Великобритания да въведе изискване за двойно тестване за Ковид-19 за всички чуждестранни граждани. Пътниците, пристигащи в Обединеното кралство, ще трябва да се изследват за коронавирус през втория и осмия ден от пристигането си в страната.

Островът регистрира днес най-малкия от два месеца насам ръст на новите случаи за денонощие.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК