Кремъл: Няма да търпим ултиматуми от САЩ, риториката на Байдън е агресивна

Президентът на САЩ обеща нова ера в американската външна политика

05.02.2021 | 14:39 Редактор: Ивет Арабова
Кремъл: Няма да търпим ултиматуми от САЩ, риториката на Байдън е агресивна

Кремъл определи вчерашни коментари на американския президент Джо Байдън за Русия като "агресивна, неконструктивна риторика", и заяви, че няма да търпи никакви ултиматуми от страна на САЩ, предаде Ройтерс. В първата си реч за дипломацията, откакто е президент, Байдън обеща нова ера в американската външна политика. 

Той изтъкна също, че е заявил пред президента Владимир Путин, че дните, когато САЩ са се огъвали пред агресивните действия на Русия, са приключили. 

"Това е много агресивна, неконструктивна риторика, за наше съжаление", заяви днес пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БТА.

Кремъл все пак се надява, че все още е възможен ползотворен диалог между двете страни, когато интересите им съвпадат, каза той. Песков изрази надежда, че още има "база за сътрудничество, въпреки огромните разногласия и различия по ключови въпроси".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Dаr
преди 3 години
Кога ли ще ни пратят в небесата ? САЩ и Русия са ,като училищни хулигани. Ще мерим п...и, ако ще всички да умрем. Сигнализирай за неуместен коментар