fallback

Новите мерки във Франция за пътуване няма да важат за товарните превози

Вижте какви документи ще са необходими за влизане в страната

31.01.2021 | 11:36 Автор: Радостина Димитрова

Ограничителните мерки за пътуване, наложени вчера от Франция, няма да важат за товарните превозвачи. Всички транспортни работници както заетите в международния транспорт на стоки, така и заетите в международния транспорт на пътници, независимо от държавата, от която идват, следва да представят европейски сертификат за заетите в международния транспорт, подписан от работодателя. Това съобщиха от МВнР.

Припомняме, че от 31 януари 2021 г. Франция въведе нови рестрикции за пътуване, които забраняват всяко влизане в страната и всяко излизане от територията ѝ към или от държава извън Европейския съюз.

По информация на посолството ни в Париж транспортните работници, които влизат във Франция от Великобритания по морски път, трябва да представят преди качване на транспортното средство, както и на граничните власти:

- Негативен резултат от антигенен тест, който позволява да се установи евентуалното наличие на вируса SARS-CoV-2 или PCR тест „RT-PCR COVID“, направени в рамките на 72 часа преди отпътуването;

- Европейски сертификат за заети в сектора на международния транспорт;

- Декларация по образец, че няма симптоми на заразяване с Ковид-19, че няма информация в последните 14 дни преди пътуването да е бил в контакт с лице с потвърдено заболяване Ковид-19, както и че се съгласява при пристигането му във Франция евентуално да му бъде направен PCR тест.

Горепосочените изисквания, както и формулярите на декларации, са публикувани на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Френската република на френски и на английски език:

https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Deplacement-des-transporteurs-routiers-internationaux

Британските власти също публикуваха подробности как новите френски изисквания засягат пътуванията от и до Великобритания, които могат да бъдат намерени тук: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/france

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback