Стотици арестувани на протестите в подкрепа на Навални, сред тях и съпругата му

Демонстрации има на територията на цялата Русия

23.01.2021 | 17:20 Редактор: Ралица Братанова
Стотици арестувани на протестите в подкрепа на Навални, сред тях и съпругата му

Над 1090 души са задържани в Москва и в други руски градове на неразрешени от властите протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, включително съпругата му Юлия.

По данни на вътрешното министерство в центъра на Москва на демонстрация са се събрали около 4000 души. Акциите в подкрепа на Навални започнаха в няколко града на руския Далечен изток.

 Стотици излязоха на протест във Владивосток, развявайки лозунги като "Ние сме силните", "Путин е лъжец". Полицията отблъсна група протестиращи в източната част на Хабаровск, на фона на строгите предупреждения хората да останат вкъщи.

Властите в Москва предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред. Пресаташето на опозиционера беше осъдена на 9 дни арест заради призивите ѝ за участие в протестите.

Съпругата на руския опозиционер Алексей Навални - Юлия, съобщи, че е задържана от полицията в Москва. Това се е случило по време на демонстрация в подкрепа на съпруга ѝ. Тя публикува снимка от затворническа кола.

Алексей Навални беше арестуван при пристигането си от Германия преди седмица. От ареста той заяви, че няма намерение да се самоубива и е в добро психическо здраве.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК