"Свобода за Навални": Протест в подкрепа на опозиционера и у нас

Демонстрации се проведоха в София и във Варна

23.01.2021 | 17:00 Редактор: Ралица Братанова

Алексей Навални стана повод и за поредното противопоставяне по оста премиер - президент у нас. По време на традиционната си обиколка с джип Бойко Борисов попита защо Румен Радев мълчи за задържането на руския опозиционер. Президентът пък го обвини, че "се прави на радетел за демокрация".

Протести в подкрепа на Навални имаше в София и във Варна. 

Хората издигнаха плакати с надписи “Свобода за политическите затворници”, “Свобода за Навални!”.

  "Най- голямата радост за мен е, че тук виждам преимуществено хора, с които бяхме през последната година по площадите", коментира адвокатът Камен Добрев.

На протеста в столицата дойдоха и политици - от „Да, България“ и от "Републиканци за България" начело с Цветан Цветанов. Той обаче беше освиркан. Към недоволните се присъедини и бившия посланик в Москва Илиян Василев. Протест имаше и във Варна.

Яна Джудина живее от 5 години в България.

"Искам страната да бъде свободна. Хората да не се страхуват от власт и от полицията. Искам да има свободно слово", заяви тя.

Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат незабавно освободени. Това написа в Twitter вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Свободата на мирен протест трябва да бъде зачитана", пише още тя.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК