Златото продължава да губи позиции спрямо долара

Цената на благородния метал е спаднала с почти 4% процента от началото на годината

18.01.2021 | 14:26 Редактор: Тодор Петров
Златото продължава да губи позиции спрямо долара

Златото задържа спада си спрямо по-силния долар и перспективите пред валутата, докато инвеститорите оценяват полезността и изпълнимостта на пакета от стимули в САЩ, предава Bloomberg.

Очаква се бившият управител на Федералния резерв Джанет Йелън да потвърди ангажимента на САЩ към пазарно определените валутни курсове по време на изслушването си в Капитолия във вторник. Тя ще заяви, че САЩ не търсят по-слаб долар за конкурентно предимство, съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници. На този фон доларoвият индекс се почаква през последните две седмици.

Изслушването за потвърждение на Йелен като министър на финансите е насрочено за 19 януари пред Финансовия комитет на Сената, ден преди новоизбраният президент Джо Байдън да положи клетва за поста, предаде BloombergTV.bg.

От началото на годината цената на златото спада с почти 4%, след като доходността по държавните облигации в САЩ и цената на долара се покачват. И все пак металът остава над нивото от 1800 долара за тройунция и се очаква да получи подкрепа от масивните пакети от стимули от централните банки и правителствата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК