Ще ни искат ли сертификат за ваксиниране за почивка в Гърция?

Има оптимизъм, че настоящата година ще е много по-добра от миналата

15.01.2021 | 13:00 Редактор: Тодор Петров
Ще ни искат ли сертификат за ваксиниране за почивка в Гърция?

За почивка в Гърция това лято няма да се изисква сертификат за ваксиниране. Туристите ще се тестват на границата с бързи тестове преди влизане в страната.

"Гърция няма да изисква сертификат за ваксинация, като задължително условие за влизане на туристи", заяви министърът на туризма Харис Теохарис. 

Желаещите да влязат в Гърция, които не са ваксинирани, ще се тестват на границата с бързи тестове. А тези, които са ваксинирани, ще влизат свободно, уточни министър Теохарис, пише "Монитор".

В гръцкия туристически бранш има оптимизъм, че настоящата година ще е много по-добра от миналата. От Туристическата камара съобщават, че все още нямат резервации за сезона, защото туристите се въздържат от резервиране на почивки месеци предварително. 

Очакват туристите да започнат резервации около април, когато се изясни ситуацията с вируса. Правителството в Атина съобщи, че финансира с 25 милиона евро рекламна туристическа кампания, като прави опит да привлече повече туристи този сезон с добра епидемиологична обстановка в страната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец
Това е добре, че ми се ходи натам Сигнализирай за неуместен коментар