Разсекретени документи на ЦРУ: Контакт с извънземни, мистериозни взривове

Досиетата датират от 80-те години на миналия век

15.01.2021 | 08:54 Редактор: Ивет Арабова
Разсекретени документи на ЦРУ: Контакт с извънземни, мистериозни взривове

Разсекретени документи за НЛО на ЦРУ бяха публикувани онлайн като разкритията на т.н. "Черната кутия". В тях се говори за "мистериозни експлозии" и "контакт с извънземни", съобщава “Сън”. Документите са пълни със стотици разсекретени записи, съдържащи някога строго секретна информация за "Неидентифицирани въздушни феномени" (UAP).

Известна като “Черната кутия", базата данни е достъпна благодарение на десетилетни усилия за достъп до архивите на ЦРУ, които датират от 80-те години на миналия век.

Джон Грийнуолд-младши, който управлява уебсайта, казва, че документите съдържат това, което ЦРУ твърди, че са всичките му документи за UAP. Това е предпочитаният от американското правителство термин за въздушни обекти, които експертите не могат веднага да идентифицират или обяснят. Много от тях може да се окажат трикове на светлината или повреда в инструментите на пилот, но шепа от тях са обекти на разследвания от Пентагона.

Грийнуолд, който започва разследване на НЛО досиетата на американското правителство през 1996 г. на 15-годишна възраст, каза в понеделник, че води борба с ЦРУ за публикуване на неговите записи на UAP от десетилетия.

"Преди около 20 години се борих години наред, за да получа записи за НЛО, публикувани от ЦРУ. Направих всичко по силите си и накрая го постигнах. Получих голяма кутия от няколко хиляди страници и трябваше да ги сканирам една по една", обяснява той.

Грийнуолд качил файловете – плод на 10 000 доклада, свързани със Закона за свобода на информацията за НЛО – на уебсайта Black Vault. Сред страниците има странна история за мистериозна експлозия в малък руски град.

Жителите съобщават, че са видели “движеща се огнена сфера”, предизвикала страхове от НЛО, но местните военни съобщават, че стигнали до извода, че източникът на взрива е склад с амониева селитра. Разследването на ЦРУ е неубедително. Друго досие Х описва подробно разпит на босненски беглец, който твърди, че е осъществил контакт с извънземни. Независимо дали вярвате на разкритията или не, Грийнуолд вярва, че публикуването на файловете е въпрос от обществено значение, предава БГНЕС.

Случващото се идва само шест месеца преди горещо очаквания доклад за НЛО, който ще бъде публикуван от правителството на САЩ. Пентагонът и шпионските агенции ще трябва да разкрият всичко, което знаят за призрачните наблюдения, като част от законодателството, вмъкнато в законопроекта за облекчение на Ковид-19, подписан от американския президент Доналд Тръмп по-рано този месец.

Експертите от разузнаването получиха само 180 дни, за да съставят официален доклад за наблюденията на мистериозни летящи обекти в близост до американски военни бази, който скоро ще бъде публикуван.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК