Задава ли се правителствена криза в Италия?

Правителството прие амбициозен план на стойност 222,9 млрд. евро за възстановяване от пандемията

13.01.2021 | 08:16 Редактор: Радостина Димитрова
Задава ли се правителствена криза в Италия?

Италианското правителство прие амбициозен план на стойност 222,9 милиарда евро за възстановяване на пострадалата от пандемията от коронавирус икономика, предаде "Франс прес".

"Министерският съвет одобри най-големия инвестиционен план в историята на Италия", заяви в Twitter министърът на икономиката Роберто Гуалтиери.

Този план, който трябва да бъде одобрен от парламента, може да доведе до разпадане на управляващата лявоцентристка коалиция.

Бившият премиер Матео Ренци, лидер на малката партия "Италия вива", пое ангажимент да не проваля приемането на плана, за да не се забави пристигането на еврофондовете. Но той постави условия за неговото съдържание, което смята за незадоволително и заплашва да напусне правителството, предаде БНР.

Двамата министри от неговата партия Тереза Беланова (на земеделието) и Елена Бонети (на семейството) гласуваха въздържали се на министерския съвет. Очаква се днес Ренци да обяви дали остава в правителството, където е партньор с Демократическата партия и Движение "Пет звезди".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК