Гимназисти в Италия протестират, искат да се завърнат в клас

Според образователния министър дистанционното обучение вече не функционира

11.01.2021 | 22:59 Редактор: Ивет Арабова
Гимназисти в Италия протестират, искат да се завърнат в клас

В Италия протестират учениците от гимназиалния курс. Те отказват дистанционното обучение и искат да се завърнат в училище. Това стана само в областите Тоскана, Абруцо и Вале Ди Аоста.

Днес в голяма част от италианските области учениците от горния курс трябваше да се завърнат в училище. По решение на местните власти обаче, това ще стане в различни дни в цялата страна до края на месеца.

Учениците и техните родители са недоволни и искат да се възобнови обичайното обучение не само за 50% от учащите се. Учениците отказват дистанционното обучение и излязоха на протест пред училища, префектурите и областните институции в различни градове в цялата страна, предава БНР.

Те изтъкват, че е под въпрос бъдещето им, искат безопасно и ефикасно училище, функционална транспортна система, както и целеви инвестиции, които  да компенсират недостатъците в сектора през последните години.

Министърът на образованието Лучия Адзолина подкрепя студентите и смята, че “дистанционното обучение вече не функционира - то възпира общителността” и уточни, че е направено всичко за сигурното рестартиране на учебния процес, но областите имат право да го възобновят или не. Тя помоли всички да се отнасят към училището като към продуктивна дейност. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК