Тръмп развя бялото знаме и призна победата на Байдън

Той осъди поддръжниците си, които щурмуваха Капитолия

08.01.2021 | 08:44 Редактор: Искра Ангелова

За първи път от изборите през ноември Доналд Тръмп призна новоизбрания президент Джо Байдън. По думите на Тръмп настъпва време за изцеление и помирение. По думите на Тръмп настъпва време за изцеление и помирение.  Във видеопослание той осъди щурмувалите Капитолия. 

След като Конгресът утвърди резултатите, новата администрация ще встъпи в длъжност на 20 януари. 

"Вниманието ми сега е насочено към осигуряване на плавно, организирано и безпроблемно предаване на властта", подчерта американският държавен глава.

По-рано прессекретарят на Белия Дом - Кайли Макинани, отказа да отговаря на въпроси, но подчерта, че тези, които са нарушили закона, ще бъдат преследвани с цялата му сила. Междувременно беше съобщено за пета жертва след щурма на сградата на американския Конгрес. Полицай е починал от раните си. 

До напрежение и насилие в Капитолия се стигна, след като в сряда поддръжници на действащия президент Доналд Тръмп нахлуха в сградата на Конгреса и прекъснаха заседанието преди официално да потвърди изборната победа на Джо Байдън. 

Сега от Министерството на отбраната са категорични, че ще изпълнят задълженията си за осигуряване на своевременно и мирно предаване на властта на новоизбрания президент Байдън на 20 януари. Това заяви в Twitter ръководителят на Пентагона Кристофър Милър и също осъди насилието.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години