Нидерландия с най-висока смъртност от Ковид-19 от Втората световна война

Общо 770 400 души в страната са тествали положително от началото на пандемията

29.12.2020 | 22:30 Редактор: Искра Ангелова
Нидерландия с най-висока смъртност от Ковид-19 от Втората световна война

Броят на смъртните случаи в Нидерландия се е увеличил с най-висок темп след Втората световна война тази година поради пандемията на коронавируса, съобщи във вторник холандското национално статистическо бюро (CBS), цитирано от Ройтерс.

До миналата седмица около 172 000 смъртни случая са били докладвани в страната със 17 милиона население през тази година, с 13 000 повече, отколкото би могло да се очаква през редовна година.

"Подобно увеличение на броя на починалите не е отчитано след Втората световна война", се казва в доклада на статистиците.

Около 9000 души повече от нормалното умират по време на първата вълна от инфекции с Ковид-19 между началото на март и началото на май, съобщава CBS, докато от началото на втората вълна в средата на септември са докладвани над 6000 допълнителни смъртни случая.

Броят на смъртните случаи е по-нисък от нормалния през повечето други седмици, отбелязват статистиците, информира "Фокус".

Общо 770 400 души в Нидерландия са тествали положително за Ковид-19 от началото на пандемията. Известно е, че над 11 хиляди пациенти са починали от болестта.

Действителният брой инфекции и смъртни случаи вероятно ще бъде значително по-висок, тъй като недостигът на тестове и лабораторен капацитет означава, че през първите месеци на пандемията са тествани само тежко болни пациенти, отбелязва Ройтерс.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК