fallback

Стотици англичани избягаха от карантина в курорт в Швейцария

Те трябвало да се изолират, но вместо това изчезнали

28.12.2020 | 18:41 Автор: Ралица Братанова

Общо 420 британци, влезли в Швейцария преди Коледа, е трябвало да се изолират в един от най-известните ски курорти в Алпите - Вербие. Там ги заварило решението на правителството със задна дата за задължителна карантина за всички влизащи от Великобритания.

Вместо да спазят препоръките обаче, почти всички от британците изчезнали.

"Някои от карантинираните британци се появиха в съседна Франция. Районът е известен като "Малкият Лондон", защото обикновено до 20% от туристите в него са са британци", коментира говорителят на граничната швейцарска община Жан-Марк Сандос.

В навечерието на Коледа и тази година там пристигнали стотици туристи от Острова. Заради наложената карантина някои от тях веднага отпътували за родината си, а от останалите 370 души в курорта едва десетина са обявили официално, че ще останат в изолация.

"Разбираме, че са ядосани, но такива са разпоредбите. Представете си да изкарате толкова време в малка хотелска стая", коментира още Сандос.

Междувременно Швейцария призна, че е допуснала грешки в овладяването на епидемията. След първата вълна правителството разхлаби ограниченията, а сега броят на заразените е сред най-високите в Европа.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Свят
fallback