"Кутия за Коледа": Стотици хиляди във Франция подават ръка на хора в нужда

Във всеки подарък има нещо топло, нещо полезно, нещо вкусно, забавно и мило

25.12.2020 | 20:40 Редактор: Ивет Арабова

Нетрадиционна кауза завладя Франция. Стотици хиляди дарители се включиха в инициативата "Кутия за Коледа“ за бездомни и социално слаби хора. Нещо топло, нещо полезно, нещо вкусно, забавно и мило – точно 5 предмета трябва да има в "Кутията за Коледа“. Всеки дарител поставя подаръците и надписва за кого са предназначени – за дете, жена или мъж. След това в интернет намира най-близкия пункт и така подаръкът пристига при своя получател. 

"Ето, готови сме за последните събирания на "Кутии за Коледа“. Трябва да минем през още една аптека, където очакваме да ни дадат още 100-тина кутии. Ние ще се погрижим за тях с моя асистент – джуджето. Той много ми помогна за всички тези подаръци. Колата ми е пълна, багажникът е пълен“, сподели доброволецът в инициативата Паскалин.

Инициативата успя да зарадва стотици хиляди социално слаби хора и да им върне топлото усещане от това да получиш изненада за празника. Така примерът за съпричастност обедини стотици хиляди французи и всеки получи своята вълшебна кутия за Коледа.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК