Ваксините срещу Ковид-19 ще върнат служителите в офисите?

Хората предпочитат да запазят работата от разстояние и след пандемията

16.12.2020 | 10:40 Редактор: Юлия Христова
Ваксините срещу Ковид-19 ще върнат служителите в офисите?

Докато работодателите очакват с нетърпение ваксините срещу Ковид-19, които трябва да върнат служителите в офисите след месеци на работа от вкъщи, нови данни сочат, че връщането им няма да е лесно, предава Bloomberg.

Над половината от американските служители, които в момента работят от вкъщи, казват, че предпочитат да запазят работата от разстояние и след пандемията, сочи допитване на института "Пю“.

Една трета от анкетираните са заявили, че искат варианта с работа от разстояние поне понякога. Само 11 на сто "рядко или никога“ не искат да работят от вкъщи, показва допитването на института през октомври сред почти 6000 пълнолетни американци.

Повечето американци няма да имат избор. Макар че почти две трети от служителите с бакалавърска степен или по-високо образование са заявили, че работата им може да се извършва от разстояние, само 23 на сто от хората без висше образование имат такъв вариант, показва допитването на "Пю“.

Повечето хора, които все пак имат избор, особено тези над 50 години, са заявили, че с лекота са завършвали проекти навреме и са останали мотивирани.

Неотдавнашно допитване на Чикагския университет достигна до сходни резултати. Служителите смятат работата от вкъщи за придобивка, за която са готови да се разделят с 8% от заплатата си. Изследването, публикувано на 2 декември, стигнало до извода, че работата от разстояние след пандемията може да повиши производителността с 2,4%.

Допитването сред 15 хил. американци "разкрива, че преживяването е положително и по-добро от очакванията на мнозинството фирми и служители“.

Цялата статия четете в investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години