Меркел отправи необичаен апел за затягане на мерките в Германия

Редно да помислим дали да не изтеглим коледните ваканции, посочи канцлерът

10.12.2020 | 12:10 Редактор: Тодор Петров
Меркел отправи необичаен апел за затягане на мерките в Германия

Ангела Меркел отправи необичайно драматичен апел за затягане на мерките в Германия още преди Коледа. Целта е да се опазят здрави най-възрастните членове на семействата. 

Канцлерът изрично призова да се изтеглят напред коледните ваканции на учениците, поради това, че броят на новите инфекции не спира да расте.

"Щом учените ни умоляват да ограничим контактите една седмица преди да се видим с бабите и дядовците по Коледа, е редно да помислим дали да не изтеглим ваканциите с няколко дни напред", каза Меркел, цитирана от "Дойче Веле"

Според нея ваканцията трябва да започне поне от 16 декември. Частичният локдаун в Германия не дава резултат. Учените отправиха "последно ясно предупреждение", в което настояват за още по-строги мерки. 

Искат общественият живот да бъде замразен, а магазините, които не продават стоки от първа необходимост, да останат затворени. В противен случай може да се стигне до пълен локдаун в края на януари.

Министър-председателят на Северен Рейн-Вестфалия - Армин Лашет, пледира за "истински локдаун от началото на следващата година". 

"Това е необходимо, „за да имаме перспектива за повече нормалност през 2021 г.", каза Лашет пред агенция ДПА. Сходно мнение изрази и федералният министър на здравеопазването Йенс Шпан: Не виждам по-подходящ момент за въвеждането на по-нататъшно ограничаване на контактите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
Буба
преди 3 години
До кога, ще стресирате обърквате и подлудявате хората. Защо не търсите виновните разпръснали тази отрова Защо никой не говори за причинителите готови да убият без окото им да мигне милиони. Ваксините ще убият.... Какви мерки, какви издевателства от власт имащите.... Може да убият милиони, но не милиарди... Още никой не го е постигнал... Вървите по много тънък лед.... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Немците поне са дисциплинирани Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ами не взема пример тя от Бойко и ето че закъса! Сигнализирай за неуместен коментар