Ковид-19 вилнее в САЩ, а Тръмп разказва легенди за изборни измами

Действащият президент ще остави тежко наследство на Джо Байдън

04.12.2020 | 15:50 Редактор: Тодор Петров
Ковид-19 вилнее в САЩ, а Тръмп разказва легенди за изборни измами

Пандемията от коронавирус вилнее в САЩ. Броят на новозаразените и на починалите от или във връзка с вируса, е рекордно висок – надминава числата от най-тежките дни и седмици от началото на кризата досега. 

Ръководителят на Здравната служба CDC предрича най-тежките времена в досегашната история на здравеопазването в САЩ.

В същото време президентът Доналд Тръмп не спира да доукрасява легендата си, че бил жертва на ужасяваща изборна измама. Доказателства – нула, само твърдения, чиято безпочвеност лъсва веднага, щом бъдат предявени пред съда. Поради което и биват отхвърляни, пише Клаус-Дитер Франкенбергер от "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", цитиран от "Дойче Веле".

В тази криза Америка трябваше да има президент, който работи ден и нощ, за да овладее пандемията от Ковид-19. Вместо това начело на страната стои един нарцистичен човек, удавен в собственото си самосъжаление, се казва още в анализа.

Тежко наследство

Потискащо е, че вайканията на Тръмп падат върху твърде плодородна почва. Много от неговите симпатизанти продължават да смятат коронавируса за измислица, или в най-добрия случай за лека настинка, заради която не си струва и най-малкото вълнение.

Но нима можеш да останеш безчувствен, след като 274 000 души вече са починали, а 100 000 пациенти се намират по болници? А когато Джо Байдън поеме президентския пост през януари, цифрите като нищо могат да се окажат и още по-ужасяващи.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК