Коледа в Италия: Без пътувания и литургия в полунощ на Бъдни вечер

От 20 декември хората ще могат да пътуват извън района си единствено по неотложни причини

03.12.2020 | 10:27 Редактор: Тодор Петров
Коледа в Италия: Без пътувания и литургия в полунощ на Бъдни вечер

Италианците няма да могат да присъстват на църковна литургия в полунощ на Бъдни вечер и да пътуват между областите в страната по празниците, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Сандра Дзампа.

В последните седмици Италия съобщава за повече смъртни случаи, свързани с коронавируса, от всяка друга европейска страна. Макар увеличаването на новите случаи и на хоспитализациите да се забавя, правителството се тревожи от събиранията по Коледа.

Дзампа каза, че месата на Бъдни вечер трябва да приключи към 20:30 ч., за да могат вярващите да се приберат по домовете си преди началото на вечерния час в 22:00 ч. Освен това на Коледа италианците не бива да канят в дома си хора, което не са членове на семейството им, съобщава агенция "Ройтерс", цитирана от "Монитор".

От 20 декември хората ще могат да пътуват извън района си единствено по неотложни причини, например за да се погрижат за самотен родител, каза Дзампа в интервю за частната телевизия "Ла7". Правителството вече съобщи, че ски курортите ще бъдат затворени по време на коледно-новогодишните празници.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

3
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Съгласна съм с мерките. Ако нас ни няма или загубим близки, за какво и как ще празнуваме? Мерките са напълно адекватни! Ще има време за разходки и събирания, когато живота ни не е в опатност! Сега, повече от всякога трябва да ценим нашия и живота на околните, защото втори дубъл няма Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Те семействата им са бая големи, то е достаъчно Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец
Тегава работа е в Италия Сигнализирай за неуместен коментар