Броят на починалите от Ковид-19 в Европа надхвърли 400 хиляди

Повечето държави се надяват да облекчат своите ограничителни мерки за Коледа

29.11.2020 | 09:00 Редактор: Искра Ангелова
Броят на починалите от Ковид-19 в Европа надхвърли 400 хиляди

Броят на починалите от коронавируса в Европа надхвърли 400 хиляди - вторият най-тежко засегнат регион в света, въпреки това части от континента започнаха да отварят отново магазините за наближаващите коледни празници, предава AFP.

Междувременно гъсто населеният окръг Лос Анджелис обяви забрана за събиране на хора от различни домакинства за да се пребори с нарастващата пандемия в САЩ.

Повечето държави се надяват да облекчат своите ограничителни мерки за Коледа и Нова година, като позволят почивка, преди да се подготвят за една последна вълна от ограничения, докато не появят обещаващите ваксини.

Великобритания има 57 551 смъртни случая от Ковид-19 , следвана от Италия с 53 677, Франция с 51 914 и Испания с 44 668.

Въпреки това магазините ще отворят отново врати във Франция в събота, както и полските търговски центрове, информира "Фокус".

Белгия ще позволи на магазините да отворят на 1 декември, но ще запази останалите ограничения, вероятно до средата на януари. Ходът отразява подобно облекчаване в Германия, Люксембург и Холандия.

Ирландия също обяви постепенно облекчаване на ограниченията, за да позволи на някои бизнеси да заработят отново и семействата да се съберат преди Коледа.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК