Франция премина пика на втората вълна, Австрия и Испания с план за ваксинация

Продължава тревожната статистика за смъртността в Полша

25.11.2020 | 20:20 Редактор: Ивет Арабова
Франция премина пика на втората вълна, Австрия и Испания с план за ваксинация

Франция е преминала пика на втората вълна на Ковид-19. Това заяви френският президент Еманюел Макрон. Той обяви и плана за поетапното разхлабване на строгите мерки. 

От събота отново ще отворят всички магазини, предлагащи стоки, които не са от първа необходимост. От 15 декември трябва да отворят кината, ако обстановката го позволява.

Баровете, ресторантите и ски курортите обаче остават затворени до следващата година. Националната карантина ще бъде заменена от вечерен час, който няма да е в сила на Коледа. 

Австрия и Испания пък обявиха планове за ваксинация. В Испания приоритетни ще бъдат хората в домовете за възрастни. Първи ще получат ваксина възрастните хора, рисковите групи и здравните специалисти. И двете страни се надяват това да се случи през януари. Междувременно продължава тревожната статистика за смъртността в Полша, която е под частична карантина. 

Снимка: Bloomberg/Nathan Laine

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нищо няма
преди 3 години
Да се промени у нас. Нашите нагли крадци използват ситуацията за тотален грабеж и запазване на властта. Много наивно е твърдението, че ТИКВАТА се бори с последиците от пандемията. Тези обиколки с .....ДЖИПКАТА показва ОТКЪДЕ тиквата ОЧАКВА пари!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
И ние можеше да го минаваме сега, ако бяхме предприели навременни мерки. Сигнализирай за неуместен коментар