Байдън може да спечели изборите с рекордните 80 млн. гласа

65% е активността на вота в САЩ - най-високата от 1908 г. насам

19.11.2020 | 10:15 Редактор: Ивет Арабова
Байдън може да спечели изборите с рекордните 80 млн. гласа

Кандидатът на Демократическата партия за президентския пост в САЩ Джо Байдън може да спечели вота с рекордните 80 милиона гласа, става ясно от продължаващия процес на преброяване на бюлетините, предава агенция AP.

Байдън вече постави рекорд за най-голям брой гласове за спечелил кандидат за президент. На свой ред настоящият държавен глава Доналд Тръмп също бележи рекорд като "загубил кандидат“ с над 70 млн. гласа в своя полза.

С повече от 155 милиона преброени гласове – без да се вземат предвид данните от Калифорния и Ню Йорк, където процесът все още не е приключил, избирателната активност в страната е 65% - най-високата от 1908 г. насам.

Нарастващият резултат на Байдън и преднината му - близо 6 милиона гласа – са на фона на твърденията на Тръмп, че изборите са фалшифицирани, информира "Фокус".

В момента Байдън има преднина в Избирателната колегия от 290 гласа срещу 232 за Тръмп. Тези данни са без резултатите от Джорджия, където Байдън води на Тръмп с 0,3 процента. Ако преднината на Байдън се задържи, той ще спечели с 306 срещу 232 гласа – идентични резултатите с тези на Тръмп от 2016 г.

Снимка: Bloomberg/Stefani Reynolds

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години