Лавров: Москва не е виновна, че отношенията с ЕС деградират

Руският външен министър подчерта, че европейският бизнес продължава да търпи сериозни загуби

18.11.2020 | 00:15 Редактор: Георги Камарашев
Лавров: Москва не е виновна, че отношенията с ЕС деградират

Отношенията между Русия и ЕС продължават да деградират не по вина на Москва, заяви руският първи дипломат Сергeй Лавров. В изявлението си към участниците във форума "Потсдамски срещи" той изрази мнение, че европейският бизнес продължава да търпи сериозни загуби.

"През последните години отношенията между Русия и Европейския съюз продължават да деградират и то не по наша вина. За съжаление, колегите от ЕС в стремежа си да си осигурят едностранно предимство за сметка на други, направиха недалновиден избор в полза на логиката "господар – роб", в полза на архаичните геополитически игри с "нулева печалба", в полза на създаването на нови разделителни линии", изтъкна Лавров.

Според него това се изразявало в подкрепата на антиконституционния въоръжен преврат в Украйна, въвеждането на едностранни незаконни санкции срещу Русия и унищожаването на многостепенната система за диалог Москва – ЕС, информира БГНЕС.

Външният министър на Руската федерация алармира, че в резултат на това европейският континент се сблъскал с мащабна криза на доверието, а европейският бизнес, включително и германският, търпели сериозни загуби.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК