Зоран Заев с награда за човешки права от фондация "Фридрих Еберт"

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен го поздрави

16.11.2020 | 23:26 Редактор: Юлия Христова
Зоран Заев с награда за човешки права от фондация

Германският външен министър Хайко Маас връчи годишната награда за човешки права на фондация "Фридрих Еберт" на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. "Преспанското споразумение и договорът за добросъседство с България са важна крачка напред, която носи надежда за разрешаването на много конфликти по света", каза Маас по време на церемонията.

“Когато с Алексис Ципрас си стиснахте ръцете край Преспанското езеро, целият свят разбра, че сте успели да намерите пътя на компромиса, на мира и на взаимното уважение. Това е европейският път“, каза Хайко Маас и допълни, че Германия, като ротационен председател на Съвета на Европейския съюз, е твърдо решена, междуправителствена конференция за преговорите на Република Северна Македония за присъединяване към съюза да се състои до края на годината, предава БНР.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави премиера Заев за наградата на германската фондация "Фридрих Еберт" за човешки права за 2020 г. съобщи "Независен весник".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК