Бум на Ковид-19 в Русия, без заведения за Нова година в Москва

За последното денонощие регистрираха рекордните 22 778 случая

16.11.2020 | 12:43 Редактор: Тодор Петров
Бум на Ковид-19 в Русия, без заведения за Нова година в Москва

1 948 603 станаха случаите на коронавирус в Русия от началото на епидемията. За последното денонощие в страната бяха регистрирани рекордно много нови случаи -  22 778.

Броят на излекуваните достигна 1 453 849. Властите в Москва забраниха на ресторантите да работят в новогодишната нощ. Това се прави с цел неразпространяване на вируса.

Руската столица е лидер в черната класация. Само за 24 часа новите случаи на Ковид-19 в мегаполиса са 6360. Болничните отделения, предназначени за лечение на пациенти с коронавирус, са препълнени, алармират медици. 

Властите на Русия въведоха задължително носене на маски на всички открити и закрити обществени места, включително в такситата и на паркингите. Освен това затвориха врати нощните заведения и дискотеките. Преди две седмици учениците от 6-и до 11-и клас минаха на дистанционно обучение, което ще продължи поне още 10 дни, припомня "Монитор".

Учените от Руската академия на науките прогнозират, че с настъпването на зимните студове коронавирусът ще отстъпи и епидемичната обстановка в страната ще се нормализира. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Митко
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
Николай Георгиев
преди 3 години
Ох то само в Русия да беше. Сигнализирай за неуместен коментар