Над 50 млн. заразени и 1,25 млн. починали от началото на пандемията

Редица държави въведоха повторна карантина и връщат ограничителните мерки

09.11.2020 | 10:15 Редактор: Тодор Петров
Над 50 млн. заразени и 1,25 млн. починали от началото на пандемията

Над 1,25 млн. души са жертвите на коронавируса, откакто се появи в Китай в края на миналата година, сочат последните обобщени данни. Потвърдените случаи на Ковид-19 от миналия декември до днес вече са над 50 млн., като една четвърт от тях са в Европа.
 

Китай, откъдето тръгна заразата, съобщи за 33 нови случая на заразени Ковид-19, като 32-ма от тях са на хора, върнали се от чужбина. Другата инфекция е установена в град Тянцзин на работник в хладилен склад, който е обработвал замразено свинско месо от Германия. 
 
Редица държави вече въведоха повторна карантина и връщат ограничителните мерки в опит да спрат разпространението на коронавируса.
 
В Румъния носенето на маски от всички над 5-годишна възраст става задължително на открито и закрито. Въведжа се и вечерен час от 23 ч. до 5 ч. От днес Португалия също въвежда вечерен час заради увеличаването на броя на заразените.
 
САЩ стана първата страна в света, прехвърлила прага от 10 милиона инфектирани с коронавирус. Над 237 000 американци са починали от Ковид-19.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК