Над 300 000 жертви на Ковид-19 в Европа, тотална блокада в Гърция

Глобите за нарушение в южната ни съседка се увеличиха двойно

07.11.2020 | 14:15 Редактор: Тодор Петров

Над 300 000 са жертвите на коронавируса в Европа. Континентът се нарежда на второ място по смъртни случаи след Латинска Америка. Само за последната седмица са установени над 22 000 смъртни случая

От днес до края на месеца Гърция е под пълна карантина. Границите продължат да са отворени, но само с отрицателен тест за коронавирус. Глобите за нарушение се увеличиха двойно. 

За неносене на маска или неправилно поставяне глобата вече не е 150 евро, а 300 евро. По 500 евро плащат работодатели при издадени фалшиви документи за движение на служители. 

На изходите на населените места връщат и глобяват хората, които напускат без основание района. Излизане от дома се позволява само с потвърдено от властите разрешение.

Германия ще иска онлайн регистрация при влизане на територията ѝ от граждани, които са пребивавали в последните 10 дни преди пътуването в рисков регион, какъвто е и България. Те подлежат и на 10-дневна карантина, като са длъжни да уведомят местните здравни служби. Ако на петия ден от влизането тестът за коронавирус е отрицателен, изолирането може да се прекрати.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК