Увереният Байдън: Цифрите ясно показват, че ще спечелим

Погледите са насочени към 4 щати - Аризона, Джорджия, Пенсилвания и Невада

07.11.2020 | 11:42 Редактор: Тодор Петров
Увереният Байдън: Цифрите ясно показват, че ще спечелим

Кандидат-президентът на Демократическата партия Джо Байдън, който е на прага на победа в изборната битка, се обърна към американците тази сутрин с призив да запазят спокойствие и да проявят търпение. Той отново изрази увереност, че ще спечели президентските избори.

"Цифрите ясно показват, че ще спечелим тази надпревара", подчерта Байдън, като посочи и последните щати, където битката все още не е приключила - Пенсилвания, Джорджия, Аризона и Невада. Там броят на гласувалите за тандема на демократите все повече и необратимо расте.

Според Байдън неговият тандем с кандидатката за вицепрезидент Камала Харис е събрал най-големия досега брой гласове - 74 млн. Той посочи, че това не са просто цифри, а конкретни избиратели, които са предпочели промяната, градивността и обединението пред разединението на страната и нехайството към най-острите ѝ проблеми от страна на досегашната републиканска администрация.

Погледите са насочени към 4 щати - Аризона, Джорджия, Пенсилвания и Невада, където преброяването продължава. При победа на Байдън в Пенсилвания той ще има достатъчно електорални гласове, за да бъде избран за президент, предава БНР.

Към момента се смята, че Байдън има осигурени 253 електорални гласа. За да бъде избран са му необходими 270. Настоящият президент Доналд Тръмп е с 214 електорални гласа и вариантите за преизбирането му са все по-малко. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК