Задръствания и опашки пред магазините в Атина преди локдауна

Новите ограничения влизат в сила събота, 7 ноември, в 6.00 ч. сутринта

06.11.2020 | 20:35 Редактор: Георги Камарашев
Задръствания и опашки пред магазините в Атина преди локдауна

Задръствания се образуваха по главните улици в гръцката столица, след като хората се втурнаха да правят покупки в последната минута преди влизащия в сила от утре сутринта триседмичен локдаун, съобщи в. "Катимерини".

Пред банките, супермаркетите и други магазини за хранителни продукти се образуваха дълги опашки, въпреки че те ще останат отворени през следващите седмици. Магазините за електроника и други търговски обекти също отчетоха по-висока посещаемост.

Много жители на Атина напускат столицата преди карантината, поради което бе регистрирано и увеличение на трафика по националните магистрали.

Новите ограничения влизат в сила събота, 7 ноември, в 6.00 ч. сутринта. Те предвиждат затваряне на магазините с изключение на супермаркетите и аптеките. За да излязат навън, гражданите ще имат нужда от разрешение, предаде БНР.

Гимназиите ще бъдат затворени, но учениците от по-долните класове и децата в детските градини ще продължат да посещават занятия. Носенето на защитна маска ще е задължително навсякъде.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК