Вечерен час в Румъния, затварят и училищата

Все по-строги мерки са необходими, каза президентът Клаус Йоханис

06.11.2020 | 13:24 Редактор: Радостина Димитрова
Вечерен час в Румъния, затварят и училищата

Румъния ще въведе от понеделник комендантски час в цялата страна и ще затвори всички училища за месец, обяви правителството след удвояване на дневния брой на заразените с Ковид-19 за две седмици, предаде Ройтерс.

В последните 24 часа бяха регистрирани рекордните 9714 инфекции, като около 1000 пациенти са настанени в интензивни отделения – два пъти повече, отколкото преди месец.

Коронавирусът погуби над 7500 души от началото на пандемията в края на февруари в 20-милионната страна.

Извънредна световна среща на високо равнище за пандемията от новия коронавирус ще се състои в Ню Йорк на 3 и 4 декември.

Сериозен ръст на заболелите с Ковид-19 и в Eвропа. Във Франция заразените само за денонощие са над 58 хиляди. В опит да овладеят пандемията местните здравни власти препоръчаха половината от часовете в училищата да се провеждат онлайн.

Унгарските власти казват, че засега ще се опитат да не затварят училища, но ще отлагат плановите операции заради препълнените болници.

А над 100 души са били арестувани тази нощ в Лондон за нарушаване на противоепидемичните мерки. Повече от тях са били събрани на групи в централната част на града, въпреки забраната за това

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК