Крайни мерки: Северна Корея се пази от Ковид-19, поставяйки мини

Служебни лица, които не успеят да предотвратят заразата, може да получат смъртна присъда

03.11.2020 | 16:03 Редактор: Юлия Христова
Крайни мерки: Северна Корея се пази от Ковид-19, поставяйки мини

Северна Корея е прибягнала до крайни мерки, за да се предпази от коронавируса, включително и чрез поставяне на мини в граничните райони с Китай, съобщи агенция Йонхап, като се позова на източници от южнокорейското разузнаване.

Властите в Пхенян се опасяват че проникване на Ковид-19 може да има катастрофални последици за страната заради слабата й медицинска инфраструктура, заявили на закрито заседание на комисията по разузнаването в парламента в Сеул представители на националната разузнавателна служба.

"Тъй като не разполага с физически или технически средства да се справи с коронавируса, Северна Корея е обзета от нещо като коронавирусен травматичен синдром", заявили те според депутат, цитиран от Йонхап.

Документ от заседание на 27 февруари на ръководството на управляващата севернокорейска Трудова партия предупреждава, че до 500 000 души може да умрат, ако вирусът се разпространи в страната. Законът на Пхенян за извънредно положение предвижда, че всички служебни лица, които не успеят да предотвратят заразата, може да получат смъртна присъда. Северна Корея е спряла всякакви доставки от чужбина, включително и от Южна Корея, поради страх от проникване на коронавируса. През август служители, които се опитали да внесат някакви стоки през митническо бюро, са били сурово наказани, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Така се прави.Радикални мерки.Не като тук разни пикльовци да се правят на интересни.Маски нямало да носят.Ограничавали им правата.Бой с тояги трябва да има от полицията. Сигнализирай за неуместен коментар