Марадона е приет в болница в Аржентина

Личният му лекар отрече, че хоспитализацията е свързана с употреба на наркотици

03.11.2020 | 09:00 Редактор: Ивет Арабова
Марадона е приет в болница в Аржентина

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона бе приет в частната клиника "Ла Плата" южно от Буенос Айрес за медицински изследвания, предадоха световните агенции. Според редица аржентински медии хоспитализацията няма връзка с коронавируса или с физическото състояние на Марадона, а по-скоро с психологическото му състояние.

Марадона присъства миналия петък на тренировка на местния клуб "Химнасия и есгрима Ла Плата", но не изглеждаше във форма и се движеше трудно. Той е технически директор на клуба, предава БНР.

Някои от близките на 60-годишния Марадона неотдавна имаха симптоми, свързани с тези на заразени с коронавируса, но тестовете им бяха отрицателни. Личният лекар на аржентинската футболна легенда Леополдо Луке заяви, че няма място за притеснение относно здравословното му състояние.

"Това, че той е в клиниката, му помага. Марадона е тук, защото сам искаше да дойде. Здравето му не беше в опасност, така че не дойдохме спешно. Той беше хоспитализиран за три дни, за да възстанови водния баланс на тялото. Марадона иска да ръководи своя отбор в неделя. Той е добре, ако иска, може да напусне болницата", коментира Луке.

Лекарят отрече слуховете, че хоспитализацията на Марадона е свързана с употребата на наркотици.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК