Оплакваме се от мерките? Вижте какво става в Белгия и Германия

Затворени магазини, учебни заведения, барове, театри, кина, спортни зали...

02.11.2020 | 06:59 Редактор: Тодор Петров
Оплакваме се от мерките? Вижте какво става в Белгия и Германия

Белгия и Германия затягат мерките срещу разпространението на Kовид-19. Националната карантина, която е в сила от днес в Белгия, затваря всички магазини, които се смятат за второстепенни. Затварят и фризьорските салони. 

Забраняват се семейните посещения и се допуска само по един контакт извън семейството. Всички учебни заведения остават затворени за две седмици - до 15 ноември, а след тази дата детските градини и началните училища ще отворят врати. Университетите ще провеждат обучението дистанционно. 

На 1 декември властите в кралството ще направят оценка на ситуацията и ефективността на въведените мерки, за да се прецени дали да бъдат продължени. Пълната карантина в страната ще продължи до 13 декември. 

Частичната карантина, която влиза в Германия от днес до края на месеца, включва затваряне на дискотеки, барове, музеи, театри, кина, опери и концертни зали, спортни клубове и фитнес зали. Ресторантите ще могат да продават храна само за вкъщи, козметични услуги и масажни студия също трябва да излязат в принудителен отпуск, но фризьорските салони ще останат отворени. 

Отворени остават и училищата и детските градини. Новите ограничения предвиждат хората да могат да излизат на обществени места само с членове на своето и още едно домакинство. Магазините остават отворени, но в тях ще могат да влизат само ограничен брой клиенти – по един човек на 25 квадратни метра. 

Германия също ще прави преоценка на ситуацията след първите две седмици от въвеждането на ограниченията и ще прецени дали някои от ограниченията да отпаднат. Новите мерки ще струват около 10 милиарда евро, които ще бъдат изплатени като помощи на засегнатите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
20 rate up comment rate down comment 2
wazaw
преди 3 години
Ами ще се помага, като се плаща всичко. Тука от къде пари?! То, че се краде, краде се, ама коя от всичките фирми е изрядна. Данъци не се плащат, осигуровки на санитарния минимум, кинти в плик, сив сектор.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
36 rate up comment rate down comment 4
ДД
преди 3 години
В Германия обезпечават всяка фирма с 75% от оборота и спрямо същия период на 2019. За периода на затваряне!В Австрия с 80%!!!! Не ни сравнявайте с тях!!! Защо един път като "уж" независима медия не написахте за това как в Европа се помага и обезпечава бизнеса! Сигнализирай за неуместен коментар