Данъчни облекчения и кредити срещу опростени наеми във Франция

Национална карантина в страната от днес

30.10.2020 | 08:57 Редактор: Георги Камарашев
Данъчни облекчения и кредити срещу опростени наеми във Франция

Френското правителство ще въведе данъчно облекчение за собственици на имоти, които опростят част от наема на компании, спрели работа заради новите мерки за борба с коронавируса.

Всеки собственик на имот, който от октомври до декември тази година опрости наема поне за месец, ще получи данъчен кредит, равняващ се на 30% от опростената сума. От новата мярка ще се възползват компании с под 250 души персонал, както и хотели и ресторанти, съобщи финансовият министър Брюно льо Мер.

Франция от днес отново се изправя пред живот на пауза. Националната карантина е в сила от полунощ в страната. Затварят ресторанти, кафенета и магазини, които не предлагат продукти от първа необходимост до 1 декември.

Хората ще могат да излизат от домовете само за неотложни дела, като пазаруване или медицински преглед. Ще са позволени разходки близо до дома и не по-дълги от час, но при всяко излизане ще се изисква формуляр, в който причината трябва да бъде посочена.

Обществените услуги и фабрики ще продължат да работят. Училищата също няма да затворят врати. Мерките във Франция се предприемат, след като броят на починалите с Ковид-19 стигна най-високи нива от април. Вчера починалите заразените надхвърлиха 36 000.

По-строги мерки ще влязат и в Германия след нови 16 700 случая. От 2 ноември страната ще бъде в частична карантина. Ограниченията няма да обхванат училищата и детските градини.

Социалните контакти ще бъдат ограничени до две домакинства с максимум 10 души, а туризмът ще бъде спрян. Германия отчита много по-ниско ниво на инфекции от други европейски страни, но канцлерът Ангела Меркел е категорична - необходими са ограничения, за да се овладее ситуацията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК