Русия с въздушни удари в Сирия, най-малко 20 души са загинали

Те са насочени срещу фракцията "Файлак ал Шам"

26.10.2020 | 14:44 Редактор: Искра Ангелова
Русия с въздушни удари в Сирия, най-малко 20 души са загинали

Въздушни удари по лагер в Сирия, управляван от подкрепяни от Турция бунтовници, са ликвидирали най-малко 20 души в понеделник, съобщава Reuters, като се позовава на два отделни източника.

Събеседник на британската агенция от сирийските опозиционни сили заяви, че руските удари са насочени срещу фракцията "Файлак ал Шам" в тяхната база, близо до границата с Турция. Сирийската обсерватория за правата на човека със седалище в Обединеното кралство определя жертвите на 34, с десетки ранени, предава "Фокус".

Сирийските правителствени сили, подкрепяни от руските ВКС, успяха да ограничат бунтовниците на малка територия по границата с Турция след повече от 9 години конфликт, предизвикани от протестите срещу президента Башар Асад през 2011 година. Тази година Анкара изпрати хиляди войници в региона, за да спре развитието на сирийското настъпление и да предотврати наплива на бежанци от граничния регион Идлиб в Турция.

"Въздушните удари в понеделник са насочени към лагер в близост до Кафр Тахарим, на около 10 км от турската граница в провинция Идлиб в Сирия", казва бунтовникът.

Снимка: БГНЕС / Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК